Pleynkwartier

Een thuis voor iedereen

Pleynkwartier

De plek waar mensen met en zonder zorgvraag naast elkaar wonen. Een aangename plek waar mensen met behoud van kwaliteit van leven zelfstandig kunnen wonen, werken, ontspannen en participeren in de samenleving. Met alle noodzakelijke ondersteuning en diensten binnen handbereik.

01

Duurzaamheid

Een woonomgeving
waar duurzaamheid voorop staat.

02

Samenzijn

Mensen met én zonder zorgvraag wonen en recreëren naast elkaar.

03

Vernieuwing

De nieuwste technologische ontwikkelingen worden ingezet om comfortabel te wonen.

04

Ondernemen

Nieuwe ondernemingen zorgen ervoor dat wonen en ontspanning samen gaan.

Om op deze plek te kunnen wonen, dat biedt een fijn perspectief; het is centraal in Arnhem-Zuid. Dit is waar ik me prettig voel en actief!

Veelgestelde vragen

Moet er een nieuw bestemmingsplan gemaakt worden?

Ja, er dient een nieuw bestemmingsplan ontwikkeld te worden. Binnen het bestaande bestemmingsplan was het niet mogelijk om de verschillende woongebouwen en functies juridisch te regelen.

Blijft de passerelle toegankelijk?

De passerelle richting Kronenburg blijft voor iedereen toegankelijk. Via de passerelle kunt u lopend en fietsend in het Pleynkwartier komen. Het onderhoud en voortbestaan van de passerelle is niet in het beheer van Pleyade.

Kan ik er ook wonen zonder zorgindicatie?

U kunt zeker komen wonen in het Pleynkwartier wanneer u geen zorgindicatie heeft. Het Pleynkwartier is juist bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen met en zonder zorgaanvraag naast elkaar wonen.

Komen er naast de koopwoningen ook huurwoningen?

De gemeente heeft als voorwaarde dat er een percentage aan sociale woningen wordt opgenomen in de plannen. De verwachting is dat deze vooral als huurwoningen beschikbaar komen.

Video afspelen