Pleynkwartier

De plek waar mensen met en zonder zorgvraag naast elkaar wonen. Een aangename plek waar mensen met behoud van kwaliteit van leven zelfstandig kunnen wonen, werken, ontspannen en participeren in de samenleving. Met alle noodzakelijke ondersteuning en diensten binnen handbereik.


Veelgestelde vragen

Dé unieke plek waar je wilt wonen, verblijven, ondernemen en genieten.

Duurzaamheid

Een woonomgeving
waar duurzaamheid voorop staat

Samenzijn

Mensen met én zonder zorgvraag wonen en recreëren naast elkaar

Vernieuwing

De nieuwste technologische ontwikkelingen worden ingezet om comfortabel te wonen

Ondernemen

Nieuwe ondernemingen zorgen ervoor dat wonen en ontspanning samen gaan

Veelgestelde vragen
Pleynkwartier

U kunt hier de veelgestelde vragen terugvinden rondom het Pleynkwartier. Wanneer er meer informatie bekend is over het project, wordt dit op de website vermeld.

Staat uw vraag er niet bij? Stel dan uw vraag via communicatie@pleyade.nl. Wij zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Algemeen

Moet er een nieuw bestemmingsplan gemaakt worden?

Ja, er dient een nieuw bestemmingsplan ontwikkeld te worden. Binnen het bestaande bestemmingsplan was het niet mogelijk om de verschillende woongebouwen en functies juridisch te regelen.

Blijft de passerelle toegankelijk?

De passerelle richting Kronenburg blijft voor iedereen toegankelijk. Via de passerelle kunt u lopend en fietsend in het Pleynkwartier komen. Het onderhoud en voortbestaan van de passerelle is niet in het beheer van Pleyade.

Kan ik er ook wonen zonder zorgindicatie?

U kunt zeker komen wonen in het Pleynkwartier wanneer u geen zorgindicatie heeft. Het Pleynkwartier is juist bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen met en zonder zorgaanvraag naast elkaar wonen.

Woningen

Komen er naast de koopwoningen ook huurwoningen?

De gemeente heeft als voorwaarde dat er een percentage aan sociale woningen wordt opgenomen in de plannen. De verwachting is dat deze vooral als huurwoningen beschikbaar komen.

Hoe wordt de verdeling qua gebouwen in het Pleynkwartier?

Het grootste gedeelte van de gebouwen is gericht op wonen. Er komen sociale appartementen (ca. 50-60m2), sociale huur en vrije markt huurappartementen (ca. 100m2) en koopappartementen. Verder komen er ongeveer 70 zorgkamers voor tijdelijk verblijf (revalidatie). Naast de woningen komen er onder andere ook restaurants, een zwembad, tandarts, huisarts en fysio.

Verdeling gebouwen Pleynkwartier

Hoe hoog worden de gebouwen?
Bij de ontwikkeling van de gebouwen in het Pleynkwartier is gekeken naar de andere gebouwen in de omgeving. Dit houdt in dat er laagbouw komt aan de kant van de bestaande woonwijk en de hogere gebouwen komen aan de andere kant van het Pleynkwartier. De lage gebouwen hebben 2 tot 3 lagen en het hoogste gebouw bestaat uit 10 -14 lagen. Het hoogste gebouw zal lager zijn dan de hoogte van Rijnpoort.
Kan ik mij al inschrijven voor een koop- of huurwoning?

Helaas is het nog niet mogelijk om u in te schrijven voor een koop- of huurwoning. Door een e-mail te sturen naar communicatie@pleyade.nl kunt u wel laten weten dat u geïnteresseerd bent. U wordt dan op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom het inschrijven. Wanneer er meer duidelijk is over het inschrijven voor het Pleynkwartier, zullen wij deze informatie ook op de website delen.

Kan ik huurtoeslag aanvragen als ik woon in het Pleynkwartier?

De huurprijs van de sociale huurwoningen blijft onder de huursubsidiegrens. U kunt dus huurtoeslag aanvragen voor de sociale huurwoningen die beschikbaar komen in het Pleynkwartier.

Hoe gaat het toewijzen van de woningen?

Een aantal woningen en de zorgkamers op het Pleynkwartier zijn van Pleyade, die de toewijzing regelt. De toewijzing van de overige appartementen en huizen worden afgehandeld door een externe partij. Hierover wordt later meer bekend.

Voorzieningen in de wijk

Wordt er gekeken naar de parkeersituatie in de wijk?

Wij zijn op de hoogte van de parkeerproblemen in de wijk. De gemeente heeft derhalve aangegeven dat wij de volledige parkeerbehoefte op eigen terrein dienen op te lossen. Dit houdt in dat er een ondergrondse parkeergarage onder het volledig terrein komt. Deze parkeerplaatsen zijn in eerste instantie gratis. Het aantal beschikbare parkeerplaatsen is gebaseerd op het aantal woningen en voorzieningen die op het terrein komen.

Waar komt de ingang van de woonomgeving/parkeergarage?

In goed overleg met de gemeente is bepaald dat de ingang van de woonomgeving aan de Slochterenweg komt. De verkeerssituatie zal wel iets worden aangepast. Zo komt er een langere invoegstrook en een stoplicht om van de Groningensingel af te slaan naar de Slochterenweg.

Is het restaurant in de wijk voor iedereen toegankelijk?

Jazeker! We gaan een woonomgeving bouwen met diverse voorzieningen die toegankelijk zijn voor de bewoners van het Pleynkwartier, mensen die er tijdelijk verblijven en de buurtbewoners. Ook het restaurant, en de andere commerciële voorzieningen vallen
hieronder. Een ander voorbeeld is de fitnessruimte die is opgenomen in de
plannen. Deze ruimte kan gebruikt worden bij het revalidatieproces van ouderen,
maar is ook toegankelijk voor alle buurtbewoners.

Komt er een polikliniek in de wijk?

Een polikliniek is geen dienst die onder de zorgorganisatie Pleyade valt. Wij zijn op de hoogte van de sluiting van de polikliniek door Rijnstate. Het is aan deze organisatie waar zij de activiteiten voort willen zetten. Wij zijn echter wel in gesprek met Rijnstate om te kijken welke diensten er ook op terrein kunnen plaatsvinden.

Planning

Wat is de planning voor het Pleynkwartier?

Bij de ontwikkeling van het Pleynkwartier moeten er verschillende stappen gevolgd worden. Hieronder kunt u deze stappen terugvinden. Op het moment dat er een stap is afgerond zal dit op de afbeelding worden aangegeven.

Stappenplan Pleynkwartier


Neem contact op

Themes
Users
Active Installs

Contact

Postbus 4020

6803 EA Arnhem

communicatie@pleyade.nl

Deze website is het eigendom van en wordt beheerd door: Pleyade
Mr. E.N. van Kleffensstraat 16
6842 CV Arnhem